Monetaire staatsgreep FED

Monetaire staatsgreep FED

FEDERAL RESERVE ( FED )

 

In het jaar 1912, op het privé-eiland van John Pierpoint Morgan, de grondlegger van JP Morgan, vond in het diepste geheim een vergadering plaats. Onder de aanwezigen bevonden zich de meest welvarende Amerikaanse bankiersfamilies, zoals de Rockefeller-groep, evenals Europese banken zoals Warburg en Rothschild. Samen bezaten ze maar liefst 25% van alle wereldwijde bezittingen. De vergadering had één doel: het monopolie over de dollarcreatie verkrijgen door het oprichten van een centrale bank die de macht van de overheid zou overnemen.

De bijeenkomst, die sterk Europese invloeden had, omvatte prominente bankiers zoals de Lazard-broers uit Parijs, Israël Mozes uit Italië, Kuhn Loeb en Warburg uit Duitsland, en natuurlijk Goldman Sachs en Lehman Brothers uit de Verenigde Staten. Om de nieuwe bank zonder al te veel aandacht te introduceren, bedachten ze een betrouwbare maar misleidende naam: de Federal Reserve. Dit creëerde verwarring, omdat mensen het als een overheidsinstelling beschouwden, terwijl het eigenlijk werd beheerd door een groepje banken.

Door corruptie en vriendjespolitiek slaagden deze banken erin om hun plan door de Amerikaanse senaat en het huis van afgevaardigden te krijgen. Senatoren werden overtuigd of omgekocht, en het systeem van de Federal Reserve Act werd zo ingewikkeld geformuleerd dat politici niet volledig begrepen welke gevolgen het zou hebben als het werd goedgekeurd. Op kerstavond 1913, bewust gepland om de aanwezigheid van veel politici te minimaliseren, werd het plan aangenomen en werd de Federal Reserve Act wet.

De bevolking wist echter niet wat deze nieuwe wet precies inhield en dat de geldcreatie van het land was overgegaan naar een private instelling zonder overheidscontrole, inclusief alle bankreserves van het hele land. Zo werd de Federal Reserve (FED) een jaar na de geheime vergadering in 1912 opgericht, en zo kreeg dat kleine groepje banken de monopolie op de dollarcreatie in handen. Want wie de macht heeft om dollars te drukken, heeft de macht over het land.

 

Henry Ford zegt over de oprichting van de FED:

“Het is maar goed dat het volk ons bankwezen en monetair systeem niet begrijpt, anders hebben we voor morgenochtend een revolutie.”

 

Volgend artikel